Влада США не має наміру націоналізувати проблемні банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США не має наміру націоналізувати проблемні банки

Казна та Політика
380
Регулятори банківського ринку США не мають на меті націоналізувати проблемні фінансові структури, що одержують допомогу від держави.
Про це заявила голова Федеральної корпорації страхування банківських вкладів (FDIC) Шейла Бейр, передає Reuters.
"У поняття "націоналізація" різні люди вкладають різний зміст, але це не той напрямок, який ми вибрали", - пояснила свою позицію Бейр журналістам.
FDIC та інші регулятори працюють над пакетом заходів, який повинен допомогти банкам підвестися на ноги. Він включає уливання капіталу, залучення приватних інвесторів до покупки "ненадійних" банківських активів, а також допомогу мільйонам іпотечних позичальників, які зіткнулися з небезпекою втратити свої будинки.
У середу була запущена програма "стрес-тестів" для того, щоб зрозуміти, чи зможуть найбільші банки країни пручатися можливому поглибленню рецесії. Стрес-тести, обов'язкові приблизно для 20 організацій, кожна з яких має активи понад $100 млрд., будуть використані, щоб визначити, чи потрібний їм додатковий капітал по новій програмі, у рамках якої уряд купує привілейовані акції банків, які можуть бути конвертовані у звичайні акції.
"Питання, я думаю, полягає в тому, наскільки добре готові проблемні банки до подальшого погіршення ситуації", - відзначила Шейла Бейр. За її словами, у випадку конвертації банківських "префів" у звичайні акції, держава не має наміру відігравати керуючу роль у цих фінансових структурах. "Ціль держави - уникнути цього", - додала глава FDIC.
У той же день міністр фінансів США Тімоті Гейтнер заявив, що націоналізація банків була б помилковою стратегією для США. "Я думаю, це помилкова стратегія для країни, і я не вважаю, що ця стратегія необхідна. Те, що нам потрібно, - це переконатися в тому, що ці інститути мають ресурси, необхідні для виконання їх основних функцій на постійній основі", - сказав Гейтнер в інтерв'ю телепрограмі "NewsHour".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас