МВФ підтримав індекс ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтримав індекс ПФТС

Фондовий ринок
246
Індекс ПФТС у середу виріс на 1,09% (2,39 пункту) - до позначки 220,56 індексного пункту
За словами Олексія Орлова, аналітика Foyil Securities, на локальному ринку відбувся технічний стрибок після падіння акцій у вівторок. "Точно така ж ситуація на зовнішніх ринках спостерігалася на день раніше,- зазначив він.- Запізнювання українського ринку було викликано його слабкою ліквідністю і тим, що трейдерам потрібний був певний сигнал для закриття коротких позицій, яким і стало зростання ринків за кордоном". Обсяг угод на ринку залишився на тому ж рівні, що й у вівторок, і склав 2,9 млн. грн.
На думку трейдера інвестиційної компанії Concorde Capital Аліси Тихомирової, вітчизняний ринок акцій дотримувався динаміки європейських індексів, які до закриття торгів в Україні перебували в "зеленій зоні". "Оптимізму ринку додала новина про готовність МВФ підтримувати Україну в кризовий період, про що заявив у середу постійний представник МВФ в Україні Макс Альер",- уточнила вона.
Торги проходили переважно з блакитних фішок. У другій половині дня ціни на покупку з деяких ліквідних паперів почали знижуватися, зокрема, на годину були припинені торги з акційх Укрсоцбанку, за підсумками торгів який втратив 12,36%.
"Каталізатором падіння котирувань стала новина про зниження міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor' кредитних рейтингів України, однак ринок зумів утриматися в плюсі",- зазначила Тихомирова. Крім Укрсоцбанку, знизилися також котирування "Райффайзен Банку Аваль" (-8,75%).
У той же час, за словами Олексія Орлова, протягом дня незначно зросли в ціні металургійні компанії, а лідером зростання стали акції "Західенерго", які агресивно вливали на ринок у вівторок. Угоди з акціями цієї компанії склали 40% від загального обсягу торгів. "У четвер ми очікуємо подальшого проходження локального ринку слідом за світовими настроями, а у випадку відсутності виразного руху майданчиків за кордоном - зниження ліквідності на ПФТС",- підкреслив він.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас