До кінця рецесії фондові ринки можуть пережити ще декілька спадів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця рецесії фондові ринки можуть пережити ще декілька спадів

Фондовий ринок
443
Незважаючи на ознаки стабілізації, що з'явилися у світовій економіці, найближчим часом навряд чи варто очікувати початку процесу відновлення – скоріше, буде нова хвиля кризи. Таку думку висловив народний депутат України від БЮТ, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Олександр Шепелєв.
"Перший місяць 2009 року приніс кілька позитивних сигналів: це і пожвавлення в сегменті єврооблігацій низки emerging markets, і зниження дефляційних очікувань, і стабілізація ситуації на глобальному грошовому та сировинному ринках. Перестав падати світовий ринок капіталу, припинилася хвиля масових банкрутств фінансових організацій у різних країнах. Однак, це лише проблиски надії. Однозначно стверджувати, що найгірше залишилося позаду, поки не можна", - сказав експерт.
Як приклад Шепелєв назвав період Великої депресії в США, коли ринок пережив п'ять значних ралі, кожне з яких закінчувалося глибоким падінням. "Так що до кінця рецесії американський фондовий ринок, а слідом за ним і ринки країн, що розвиваються, у тому числі й український, можуть пережити ще кілька спадів, - сказав він. - Якщо ситуація в США буде розвиватися за нинішнім сценарієм, то відновлення найбільшої світової економіки почнеться лише на початку 2010 року. У цьому випадку дно фондових і сировинних ринків ми побачимо в другому півріччі 2009 року.
Однак і після досягнення дна швидкого і різкого відскоку чекати не варто - тривалий час ринки будуть перебувати в стагнації, очікуючи ясних сигналів про те, що найгірше вже позаду. Мляве зростання може початися наприкінці осені нинішнього року, а ралі в найкращому разі чекають нас уже на початку наступного року".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас