Рецесія у Британії почалась раніше, ніж прийнято вважати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рецесія у Британії почалась раніше, ніж прийнято вважати

Казна та Політика
538
Рецесія в Британії, як показують нові дані, почалася на три місяці раніше, ніж вважали спочатку, повідомляє Daily Telegraph.
За даними Національного статистичного управління (Office for National Statistics), економіка почала скорочуватися в другому, а не в третьому кварталі минулого року. Із цього випливає, що технічна рецесія почалася у квітні.
Нові цифри означають також, що ВВП Британії зменшився на 1,9% за 12 місяців, що завершилися в останній день третього кварталу 2008 року. Крім того, скорочення ВВП із початку рецесії вже наближається до показників спаду, який країна переживала на початку 1990-х років.
Економіст New Star Саймон Уорд (Simon Ward) вважає, що поворотний момент настав у травні минулого року.
Дані показують, що через порівняно слабку інфляцію в цей період номінальний ВВП, не скоректований за змінами цін, виріс на 0,5% за останні 12 місяців. Це найслабше зростання номінального ВВП за 50 років.
"Це значно нижче від прийнятних темпів зростання номінального ВВП, які становлять у районі 5% за рік, - заявив Майкл Сондерс (Michael Saunders) з Citigroup. - Збереження таких темпів зростання номінального ВВП приведе до спаду та дефляції. Востаннє Британія стикалася з низкою падінь номінального ВВП в 1930-і роки".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас