Бернанке відкидає можливість "чогось схожого" на націоналізацію банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке відкидає можливість "чогось схожого" на націоналізацію банків

Казна та Політика
392
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке заявив, що, хоча федеральна влада і може одержати "значну" частку в капіталі Citigroup, вона не планує повномасштабної націоналізації банків.
Націоналізація - це коли уряд бере під контроль компанію, "знижує частку акціонерів до нуля" і починає управляти банком. "Ми не плануємо нічого подібного", - сказав він, виступаючи в середу в комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США.
Бернанке, таким чином, допускає міноритарну участь держави в капіталі фінансових організацій, але не націоналізацію.
При цьому, відзначив голова ФРС, у держави в будь-якому разі буде досить важелів для впливу на керівництво, раду директорів, політику банку, де в неї є міноритарний пакет.
Питання про можливість переходу найбільших банків під контроль федеральної влади виявився в останні дні в центрі уваги ринку у зв'язку з початком реалізації адміністрацією нової програми підтримки фінансової системи США.
Зокрема, американська влада починає тестування 19 найбільших банків, щоб визначити достатність їх капіталу на випадок подальшого погіршення ситуації на фінансовому ринку.
Як було оголошено, за підсумками перевірки, яка завершиться наприкінці березня, буде встановлений 6-місячний період для залучення банками нового капіталу, якщо це буде визнано необхідним.
Бернанке сказав, що низці банків новий капітал не буде потрібен.
Прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс також заявив раніше, що "адміністрація продовжує вірити, що приватна банківська система - це правильний шлях на майбутнє". Самі банки також заперечують необхідність націоналізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас