Більшість азіатських ринків падають у четвер слідом за акціями енергетичних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських ринків падають у четвер слідом за акціями енергетичних компаній

Фондовий ринок
86
Акції азіатських енергетичних компаній дешевшають у четвер, оскільки підвищення цін на нафту загрожує зростанням витрат, фармацевтичні компанії йдуть на зниження чекаючи рішення американських регуляторів про долю Ranbaxy Laboratories, папери виробників сталі дорожчають на прогнозі зростання обсягів виробництва, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, який враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 0,2%. З 1 січня показник втратив 16%. Японський індекс Nikkei 225 знизився на 0,3%, гонконгський Hang Seng - на 0,8%.
Міністерство торгівлі Сінгапуру оголосило в четвер, що ВВП скоротився в IV кварталі минулого року на рекордні за 33 року 16,4% у порівнянні з третім кварталом, виявившись гіршим за очікування аналітиків.
Вартість паперів найбільшого виробника електроенергії в Азії Tokyo Electric Power Co. знизилася на 0,7% після того, як нафта подорожчала до максимуму за місяць.
Зростання цін на нафту сприяло також зниженню котирувань акцій виробників шин. Ринкова вартість найбільшої світової компанії цього сегмента Bridgestone Corp. опустилася на 4,3%.
Ціна акцій провідної австралійської телефонної компанії Telstra Corp. знизилася на 2,4% на тлі скорочення прибутку.
Друга за розмірами сталева компанія світу Nippon Steel Corp. збільшила ринкову капіталізацію на 2% на заяві, що падіння виробництва сталі, ймовірно, досягло дна і тепер зростатиме.
Котирування цінних паперів Daiichi Sankyo, які належить Ranbaxy, обвалилися на 8,2%. Регулятори США призупинили затвердження всієї продукції, виробленої на заводі Ranbaxy у Паонта Сахиб (Індія) після того, як перевірка підприємства виявила "серйозні сумніви в надійності" даних, використовуваних для дозволу продажу лікарських препаратів у США.
Ціна паперів японської Advantest Corp., найбільшої компанії світу з виробництва контрольно-вимірювальної апаратури для чипів пам'яті, обвалилася на 12% після того, як компанія оголосила про очікуваний збиток за поточний фінансовий рік
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас