Індекси в Європі впали в середу 4-й день поспіль, у середньому менш ніж на 1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали в середу 4-й день поспіль, у середньому менш ніж на 1%

Фондовий ринок
111
Фондові індекси в Європі в середу падали четверту торговельну сесію поспіль через погіршення суверенного кредитного рейтингу України і несподіваного скорочення перепродажів будинків у США.
Ці новини спровокували нову хвилю побоювань, що кредитна криза посилюється, повідомляє агентство Bloomberg.
Значення індексу Dow Jones Stoxx 600 опустилося за підсумками торгів на 0,3%, хоча раніше в ході торгів підвищення досягало 1,9%. Цього року втрати індикатора вже досягли 13%.
"Те, що відбувається в економіці, ялкає, - заявив головний інвестиційний директор CCLA Investment Management Джеймс Беван. - Світова економіка скорочується. Люди накопичують заощадження і не витрачають гроші".
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгочасні та короткочасні суверенні валютні рейтинги України до "ССС+/З" з "B/B", рейтинги в національній валюті - до "В-/З" з "В+/В". При цьому прогноз рейтингів - "негативний".
"Зниження рейтингів відображає зростаючі ризики невиконання умов угоди між Україною і МВФ про надання стабілізаційного кредиту внаслідок відсутності широкої політичної платформи для необхідних коректувань бюджету і реформування банківської системи до президентських виборів у січні 2010 року", - заявили аналітики агентства.
Продажі на вторинному ринку житла в США в січні зненацька знизилися на 5,3% - до 4,49 млн будинків у річному обчисленні, що є мінімальним показником з 1997 року. У той же час аналітики очікували збільшення на 1,1% із грудневого рівня - до 4,79 млн.
Скорочення операцій на вторинному ринку житла свідчить про те, що покупців більше не приваблють низькі ціни на будинки, стверджують експерти.
Вартість акцій четвертої за величиною фармацевтичної компанії Європи Novartis AG зменшилася на 1,5% після прогнозу зниження прибутку в першому кварталі через високий курс долара США і зростання видатків компанії.
За розрахунками Bloomberg, прибуток 185 компаній з Dow Jones Stoxx 600, які відзвітувалися за минулий квартал після 12 січня, впала в середньому на 83%.
Ціна паперів Espanola de Petroleos обвалилася в середу на 26%. Banco Santander заявив про можливість продажу свого пакета акцій цього іспанського виробника нафти на 3 млрд євро.
Котирування акцій E.ON опустилися на 2,2% слідом за зниженням вартості електроенергії в Німеччині до мінімальної позначки цього року.
У той же час акції Deutsche Boerse AG, оператора найбільшої європейської біржі за величиною ринкової капіталізації, подорожчали на 5,5% на заяві про те, що видатки в 2009 році будуть меншими, ніж очікувалося раніше, і залишаться на рівні минулого року.
Вартість акцій найбільшого оператора готелів у Європі Accor SA обвалилася на 6,2%, оскільки прибуток виявився меншим за прогноз аналітиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас