Обама має намір просити конгрес виділити ще 634 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама має намір просити конгрес виділити ще 634 млрд дол

Казна та Політика
624
Президент США Барак Обама вважає, що на реформу охорони здоров'я в країні протягом 10 років необхідно 634 млрд дол.
Він має намір домагатися згоди конгресу США на виділення цих коштів, які потрібні президентові понад 787 млрд дол., що складають його програму порятунку національної економіки, повідомило на умовах анонімності джерело в Білому домі.
Як відзначає агентство Associated Press, близько 48 млн американців не мають медичної страховки. Разом з тим гарантоване урядом медобслуговування, за оцінкою експертів, може перевищити 1 трлн дол. протягом 10 років.
У той же час палата представників конгресу США схвалила законопроект, що передбачає виділення 410 млрд дол. на фінансування діяльності уряду в 2009 р.
Ініціатива була прийнята демократичною більшістю, незважаючи на заперечення з боку Республіканської партії. Документ передбачає фінансування різних департаментів уряду - від транспортного до сільськогосподарського аж до 30 вересня, коли закінчується фінансовий 2009 рік.
Тим часом реалізація вже прийнятого проекту порятунку економіки США перебуває під загрозою. Справа в тому, що кілька губернаторів-республіканців днями заявили про готовність відмовитися від частини грошей, передбачених для їхніх штатів антикризовим планом Б.Обами, у зв'язку із труднощами щодо його довгострокового виконання.
"Наприклад, ми візьмемо гроші на те, щоб підтримати безробітних, але, згідно із планом, вони закінчаться вже через два роки, а ми повинні будемо продовжувати відповідні виплати", - заявив губернатор штату Міссісіпі Хейлі Барбор. Щоб продовжувати виплати, доведеться підвищувати податки в штаті, а це губернатора не влаштовує. Схожі побоювання висловили губернатори Айдахо, Аляски, Південної Кароліни і Луїзіани.
Проте, відзначають експерти, незважаючи на недосконалість антикризових заходів, запропонованих Демократичною партією, республіканці, швидше за все, приймуть гроші. Нинішній випад губернаторів варто розглядати в контексті планомірної критики дій адміністрації Обами, указують аналітики.
Нагадаємо, 17 лютого ц.р. американський президент підписав закон про стимулювання економіки на загальну суму 787 млрд дол., офіційно називаний Актом про американське відновлення і реінвестування. Антикризова програма передбачає виділення 282 млрд дол. на зниження податків. Обама розраховує, що економічний план дозволить пожвавити економіку і створити близько 4 млн робочих місць.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас