Акціонер VAB Банку скорочує видатки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонер VAB Банку скорочує видатки

Фондовий ринок
2932
Голландсько-Ізраїльська компанія Kardan NV, яка є одним з акціонерів українського VAB Банку, заявила про припинення деяких проектів. Крім того, компанія закриває частину своїх філій у країнах Східної Європи.
Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.
За словами голови правління компанії Алейна Ішковича, компанія припиняє будівельні проекти в Угорщині і Польщі, планує закрити менш ефективні відділення банків і скоротити персонал.
У повідомленні Bloomberg не сказано, які саме філії будуть закриті, однак згадується, що серед інших активів Kardan NV належать два банки - один у Росії, інший в Україні. Але якщо російський банк ще видає нові кредити, український призупинив видачу нових позик, говорить в інтерв'ю Bloomberg Ішкович. "У Росії більш безпечна ситуація, ніж в Україні", - говорить банкір. Російський банк точно виживе, а майбутнє українського залежить від розвитку економіки, наводить агентство слова Ішковича.
У самому VAB Банку запевняють, що плани щодо скорочення діяльності Kardan NV не торкнуться України. "У банку дуже сильні акціонери, які готові вливати в нього кошти. І в останній розмові з Алейном Ішковичем мови про закриття VAB в Україні не було", - повідомив голова правління VAB Банку Петро Барон.
Що стосується кредитування і скорочення штату співробітників, то голова правління фінустанови підтвердив, що банк, на сьогоднішній день призупинив видачу позик, а також оптимізує робочі процеси. "Відповідно, оптимізуючи нашу роботу, ми просто змушені скорочувати штат співробітників. Але це не означає, що ми скорочуємо у зв'язку з великими проблемами в банку. Усі фінустанови сьогодні в такій ситуації", - говорить Петро Барон. За його словами, у банку стабільне положення на ринку і сильні акціонери, крім Kardan NV.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас