Fitch: Прогноз для більшості промсекторів Європи, Близького Сходу та Африки на 2009 р. негативний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Прогноз для більшості промсекторів Європи, Близького Сходу та Африки на 2009 р. негативний

Казна та Політика
548
Прогноз по кредитоспроможності більшості промислових секторів у регіоні Європа, Близький Схід і Африка на 2009 рік є негативним через глобальну рецесію та істотне уповільнення зростання в країнах з економікою, що розвивається, заявило міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings.
"У цілому Fitch розцінює прогноз і з погляду кредитоспроможності, і з погляду ринкових перспектив як негативний для автомобільного сектору і виробництва автомобільних комплектуючих, для сектору будівельних матеріалів і хімічного сектору, паперового і лісового секторів, а також для будівельного сектору та сектору нерухомості", - відзначає Моніка Інсол, управляючий директор аналітичної групи Fitch з промислових підприємств Європи, Близького Сходу та Африки.
"Прогноз по кредитоспроможності залишається стабільним для сталеливарного, металургійного і гірничодобувного секторів на тлі негативного промислового прогнозу. Це відображає підхід Fitch до рейтингування компаній із циклічних галузей, який ураховує всі стадії цінового циклу, а також бере до уваги те, що більшість емітентів мають прийнятні показники кредитоспроможності на випадок спаду. З погляду і кредитоспроможності, і ринкових перспектив стабільний прогноз мають тільки аерокосмічний і оборонний сектор, а також диверсифікована обробна промисловість", - говориться в повідомленні агентства.
"Fitch також відзначає, що негативний тиск на рейтинги промислових компаній по всьому портфелю агентства в регіоні Європи, Близького Сходу та Африки чинить декілька негативних факторів, що не є специфічними для сектору, такі як ризик рефінансування і жорсткість екологічного законодавства. Останній момент приводить до збільшення капіталовкладень, особливо в автомобільному секторі. Скорочення фінансової гнучкості в результаті глобальної кредитної кризи обмежує можливості із залучення фондування і збільшує вартість, а також робить більш складним продаж непрофільних активів", - повідомляється в прес-релізі.
"З іншого боку, деякі фактори тиску слабшають. Більш низькі ціни на енергоносії і метали є позитивними для промислових споживачів цієї продукції, хоча й негативними для виробників. Крім того, скорочується активність в інтересах акціонерів, оскільки зростаюче число компаній оголошує про закінчення або припинення програм викупу акцій", - відзначають експерти Fitch.
"У цілому серед рейтингованих промислових компаній Європи, Близького Сходу та Африки були зроблені значні скорочення програм капіталовкладень, аж до їхнього зменшення на третину. Це буде підтримувати кредитоспроможність у короткостроковому плані, але в більш тривалій перспективі може негативно позначитися на кредитоспроможності промислових компаній", - говориться в повідомленні агентства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас