Експерт: У Києві за період кризи вартість оренди 1 кв. м офісних площ впала на 40% в доларах, на 13% в гривнях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У Києві за період кризи вартість оренди 1 кв. м офісних площ впала на 40% в доларах, на 13% в гривнях

Нерухомість
576
У Києві за період кризи вартість оренди офісних площ (1 кв. м за місяць) упала на 40% у доларах, на 13% - у гривнях. Про це говориться в дослідженні офісної нерухомості Києва, проведеному компанією Concorde Development.
Як вказується в дослідженні, з вересня 2008 року по лютий ц.р. відбулось падіння середніх орендних ставок на офісні приміщення в доларовому еквіваленті на 40% - з 63 дол. до 36 дол., у гривневому еквіваленті - на 13% - з 320 грн. до 277 грн. ( за 1 кв. м за місяць).
У зв'язку з відтоком орендарів з бізнес-центрів, рівень вакантності збільшився в середньому по ринку до 25%. В основному, це торкнулося бізнес-центрів класу "А", що знаходяться у центральній частині міста.
За прогнозами компанії, надалі буде тривати зниження орендних ставок, повсюдний перехід на гривню при розрахунках і домовленостях про оренду. Також буде падати і ціна продажів офісних площ.
"Важко сказати, коли це падіння закінчиться, на це впливає дуже багато зовнішніх факторів. Якщо ситуація в країні глобально не покращиться, то ринок досягне свого "дна" у середині або до кінця літа цього року. Потім настане затишшя, яке буде характеризуватися відсутністю динаміки цін, як убік підвищення, так і убік зниження", - відзначили аналітики компанії.
Довідка. Компанія Concorde Development заснована в 2006 році, займається наданням консалтингових послуг на ринку нерухомості України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас