"Газпром" готовий вкласти 2,5 млрд дол. у будівництво газопроводу через Сахару — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" готовий вкласти 2,5 млрд дол. у будівництво газопроводу через Сахару

Енергетика
248
Офіційні представники французької нафтогазової компанії Total SA і російського газового монополіста ВАТ "Газпром" підтвердили свій інтерес у будівництві трубопроводу через пустелю Сахара (проект TSGP), вартість якого оцінюється в $12 млрд., повідомляє Dow Jones News.
"Я скажу це привселюдно - Total зацікавлена в даному проекті", - заявив у середу керуючий директор французького гіганта Гі Моріс в столиці Нігерії на саміті нафтових і газових виробників.
Керуючий операціями "Газпрому" у Нігерії Володимир Ілянін практично повторив дану заяву: "Ми зацікавлені в TSGP, ми прагнемо розширювати нашу присутність на світовому газовому ринку".
"Нігерія - дуже важлива країна для нас", - додав Ілянін. Він підтвердив, що "Газпром" інвестує порядку $2,5 млрд. у нігерійський газовий сектор.
Газопровід TSGP через Сахару призначений для постачання газу з Нігерії в Європу. За словами комісара ЄС з енергетики Андріса Пібалгса, реалізація проекту буде сприяти енергетичній безпеці в Європі і розвитку африканської економіки.
Довжина газопроводу може скласти 4,128 км. Він буде прокладений через Нігер і Алжир. На території Алжиру газопровід буде підключений до розвиненої системи труб, які поставляють алжирський газ на північне узбережжя Середземного моря. Очікується, що трубопровід буде введений в експлуатацію в 2015 р.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас