США не будуть подвоювати стратегічні запаси нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не будуть подвоювати стратегічні запаси нафти

Енергетика
173
Демократичні лідери Палати представників США не пропустили план адміністрації Джорджа Буша щодо подвоєння стратегічних запасів нафти, але адміністрація Барака Обами може створити запаси бензину і дизельного палива, передає Reuters.
Стратегічні запаси нафти, створені Конгресом у середині 1970-х років після арабського нафтового ембарго, зараз становлять 705 млн. барелів нафти, що знаходяться у чотирьох підземних сховищах у штатах Техас і Луїзіана.
У понеділок демократи опублікували план урядових видатків до кінця 2009 року розміром $410 млрд. Вони виключили запит вартістю $205 млн. про збільшення резервів до 1,5 млн.барелів.
На сьогодні максимальна місткість сховищ для нафти становить 727 млн. барелів. В останній тиждень роботи адміністрації Буша міністерство енергетики уклало контракти на додавання до запасів ще близько 17 млн. барелів. Бюджетний план демократів Палати представників не скасовує ці поставки нафти.
Якщо об'єднати нинішні стратегічні запаси нафти з комерційними запасами, цього буде досить, щоб пережити відсутність імпортних поставок у США протягом понад 100 днів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас