Аналітики пояснили, чому гривня приречена падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики пояснили, чому гривня приречена падати

Валюта
25841
Девальвація гривні викликана декількома причинами, багато з яких найближчим часом залишаються актуальними, повідомляє у своєму останньому аналітичному звіті інвестиційна група "Сократ".
Першою причиною девальвації є підвищений попит на долари, який викликаний підозрами багатьох учасників валютного ринку в зриві переговорів із МВФ.
"Хоча формально другий транш лише відстрочений і співробітництво триває, здається, що в уряді багато хто налаштований на те, що Україна не буде змінювати головний фінансовий документ країни і другого траншу не буде", - пише аналітик інвестиційної групи "Сократ" Михайло Сальников. Саме впевненість приводить до того, що підприємці масово скуповують долари, боячись що без підтримки МВФ Нацбанк не зможе втримати курс гривні.
Другим важливим фактором є вкрай негативне співвідношення імпорту та експорту. "Стан платіжного балансу не сприяє зміцненню гривні", - вважає Михайло Сальников. Він пояснює це високими цінами на газ, що поставляється з Росії, разом з незначним попитом на український експорт.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас