Експерт: Різкого зниження індексу ПФТС вдалося уникнути, лише змінивши його розрахункову базу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Різкого зниження індексу ПФТС вдалося уникнути, лише змінивши його розрахункову базу

Фондовий ринок
543
Різкого зниження індексу ПФТС учора вдалося уникнути лише завдяки внесенню змін у його розрахункову базу. Так прокоментував підсумки вчорашніх торгів брокер торговельного відділу ЗАТ "Юпрас Капітал" Євген Пшенічкін.
За його словами, у зв'язку зі зміною торговельних параметрів було здійснено перебалансування часток емітентів в індексному кошику ПФТС, при цьому велику частку в ньому склав "Укртелеком" (12,16%), по паперах якого угоди вчора не проводилися. Брокер також відзначив, що зовнішнє і внутрішнє новинне тло до відкриття вчорашньої торговельної сесії ПФТС склалося різко негативне. Індекс DJIA знизився на 3,5%, S&P – на 3,7%. Європейські ринки продемонстрували вкрай негативну динаміку. Японський індекс Nikkei закрився зниженням на 1,46%, досягнувши рівнів 1982 року. Різка девальвація національної грошової одиниці лише підсилила чергову хвилю знижень на вчорашніх торгах.
За словами Є.Пшенічкіна, уся торговельна сесія проходила при рівномірній середній активності учасників. Із самого відкриття торгів котирування більшості емітентів 1-2 рівнів лістингу почали демонструвати негативну динаміку. Зниження по більшості паперів досягало 7-10%. До 12:30 ситуація досягла піка негатива і, у зв'язку зі зниженням індексу в порівнянні з індексом попереднього торговельного дня більш ніж на 5%, ПФТС призупинила торги на 1 годину.
Після поновлення торгів обвальне падіння припинилося і ситуація стабілізувалася – котирування перестали хоч якось суттєво змінюватися. Безпосередньо перед закриттям ситуація трохи оживилася і на ринку пройшла деяка кількість угод по поточних рівнях.
Найбільший внесок у зниження індексу вчора внесли папери "Західенерго" (-12%), "Укрнафти" (-4,7%), "Центренерго" (-5,8%). Лідером торгів за кількістю угод стали цінні папери "Центренерго" і Єнакіївського метзаводу – 14 і 13 угод відповідно. Індекс ПФТС за підсумками дня знизився на 3,49%, досягнувши 218,17 пункту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас