Гонконг і Токіо обійшли Лондон за вартістю офісної нерухомості у 2008 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонконг і Токіо обійшли Лондон за вартістю офісної нерухомості у 2008 році

Нерухомість
165
Лондон в 2008 році уступив Гонконгу пальму першості за вартістю офісної нерухомості і тепер посідає третє місце після Токіо. Уперше за 9 років офіси в столиці Великобританії перестали бути найдорожчими у світі, повідомило агентство Bloomberg.
Зниження рівня орендної плати, а також ослаблення курсу фунта стерлінгів до євро привели до того, що офіси "преміум-класу" у лондонському Вест-Енді коштували в середньому 1403 євро за 1 кв.м в 2008 році, за даними компанії Cushman & Wakefield Inc. Величина орендної плати в Гонконгу дорівнювала 1743 євро за 1 кв.м, у Токіо - 1649 євро.
"Зниження величини орендної плати і слабість британської валюти означають, що Лондон став набагато більш доступним для іноземних компаній", - говориться в доповіді Cushman & Wakefield.
Вартість оренди офісної нерухомості в найбільших містах світу знизилася в середньому на 16% торік на тлі світової фінансової кризи та економічного спаду. У цілому в 202 містах 57 країн, де Cushman & Wakefield проводила дослідження, оренда подорожчала на 3%, що є мінімальним зростанням з 2004 року.
Лондон "повною мірою відчув наслідки кредитної і банківської кризи", відзначають аналітики Cushman & Wakefield. На їхню думку, вартість оренди офісної нерухомості продовжить знижуватися в 2009 році, і, можливо, темпи її падіння стануть рекордними.
У десятку найбільш дорогих міст світу з погляду оренди офісів входять також Москва, Дубаї, Мумбаї, Париж, Дамаск, Сингапур і центральний Манхеттен (Нью-Йорк).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас