"Газпром" прогнозує ціну нафти 25 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" прогнозує ціну нафти 25 дол. за барель

Енергетика
1850
Контрольована державою російська компанія "Газпром" має намір скоротити інвестпрограму на 2009 р. виходячи із прогнозної ціни нафти 25 дол. за барель. Про це повідомила російська газета "Комерсант".
Зокрема, рада директорів "Газпрому" розглядає новий варіант бюджету компанії, у якому планується скоротити інвестиції з раніше затверджених 920,5 млрд. рублів до 713 млрд. рублів. Раніше затверджений бюджет компанії був розрахований виходячи із прогнозної ціни нафти 50 дол. за барель нафти марки Brent. "Газпром" планує зберегти всі початі раніше інвестпроекти, але відмовляється починати нові. Одним з найбільших проектів "Газпрому" є будівництво газопроводу Nord Stream в обхід України по дну Балтійського моря.
Зміни в бюджет компанія планує внести за підсумками уточненого балансу газу на 2009 рік у березні або за підсумками першого кварталу у квітні.
При очікуваному скороченні споживання газу в Європі в "Газпромі" очікують збільшення експортного виторгу на 500 млрд. рублів через зростання долара.
Ціна газу для споживачів у Європі прив'язана до ціни нафти та нафтопродуктів. Уряд Російської Федерації вносить зміни в бюджет країни виходячи з очікуваної ціни нафти 41 дол. за барель. Напередодні барель нафти марки Brent коштував 40,4 дол.
Для України відповідно до договору, підписаного НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом", в 2009 р. ціна російського газу складе в середньому 360 дол за 1 тис. куб м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас