Експерти назвали оптимального кандидата на крісло Стельмаха — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали оптимального кандидата на крісло Стельмаха

4606
У випадку відставки Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України, найбільш підходящою кандидатурою на дану посаду буде Сергій Тігіпко.
Таку думку на прес-конференції в УНІАН висловили екс-міністр економіки, екс-голова Державної комісії з регулювання ринку фінансових послуг Віктор Суслов і колишній керівник групи радників голови НБУ Віктор Лисицький.
"Кандидати основні називалися. Звичайно, якби Сергій Леонідович Тігіпко погодився, я вважаю, що це краща кандидатура, ніж Пинзеник (Віктор Пинзеник - екс-міністр фінансів України)", - сказав Суслов.
Він відзначив: "Я з Віктором Михайловичем працював багато років, але в нього така особливість - як тільки припікає і великі труднощі… Так було в 1993 році, коли після краху валютної біржі і великих труднощів із кризою і так далі, він взяв пішов на телебачення і подав у відставку. Так було в 1997 році, коли провалився його проект "Податково-економічне зростання", коли провалили бюджет, коли бюджет 1997 року був прийнятий тільки влітку 1997 року, Віктор Михайлович пішов на телебачення і подав у відставку. Ну, є люди, хто більше звик працювати в більш спокійній розміреній обстановці, у них краще, напевно, тоді виходить. Тому в Україні великий попит саме на антикризових менеджерів і тих людей, хто в політику не дуже задіяний або готові бути не задіяними".
У свою чергу Лисицький також відзначив професіоналізм і лідерські здібності Тігіпка, але при цьому підкреслив, що непопулярні заходи, які йому необхідно буде вживати в умовах кризи, можуть нашкодити його перспективам.
"Тігіпко є блискучим менеджером, він у свій час по суті створив "ПриватБанк", він багато працював в уряді і він звичайно та людина, яка могла б дуже багато зробити для того, щоб виправити ситуацію, принаймні, у фінансовій сфері. Єдине що - молодий. У нього перспективи можуть бути ще попереду, а тут уже себе потрібно обмежувати і робити непопулярні кроки", - підкреслив Лисицький.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас