Литвин: Треба прагматично ставитися до можливості отримання кредиту в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Треба прагматично ставитися до можливості отримання кредиту в РФ

Кредит&Депозит
547
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що політикам і суспільству треба спокійно та прагматично ставитися до можливості отримання кредиту в Росії. Про це він сказав напередодні в програмі "Шустер Live" на ТРК "Україна", передає радіо "Свобода". За словами В.Литвина, Україні дуже важко виконати вимоги, висунуті Міжнародним валютним фондом для відновлення переговорів про надання другого траншу кредиту.
Спікер парламенту зауважив, що для цього потрібно ухвалити рішення про підвищення акцизних зборів на загальну суму 9 млрд грн, підвищення тарифів на загальну суму 5 млрд грн та внести зміни до закону про пенсійне забезпечення на загальну суму 6 млрд грн. "Потрібно додатково мати 20 млрд грн, і після того є можливість відновити переговори з МВФ", – сказав він.
За словами В.Литвина, у разі невідновлення переговорів із МФВ стає очевидно, що Світовий банк також не вестиме з Україною жодних переговорів. "Тому ми сьогодні повинні, окрім всього іншого, шукати внутрішні резерви, а, по-друге, спокійно і прагматично ставитися до можливості отримання кредиту від Російської Федерації", – сказав В.Литвин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас