Білорусія може попросити в РФ кредит обсягом понад 100 млрд руб., заявляють у Мінську — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусія може попросити в РФ кредит обсягом понад 100 млрд руб., заявляють у Мінську

Кредит&Депозит
200
Розмір кредиту, який Білорусія розраховує залучити в РФ у рамках збільшення частки російського рубля у взаєморозрахунках двох країн, може перевищити 100 млрд російських рублів, заявив перший віце-прем'єр уряду Білорусії Володимир Семашко журналістам у Мінську в п'ятницю.
"Ми назвали реальну цифру - 100 млрд російських рублів, вона така була за 3-4 місяця. З урахуванням девальвації (одномоментноъ девальвації білоруського рубля в січні на 20%), може бути небагато і вище", - сказав він.
Перший віце-прем'єр підкреслив, що посилення ролі російського рубля у взаємній торгівлі між Білорусією та Росією буде сприяти становленню російського рубля як регіональної валюти. "Ця тема (виділення російського кредиту Білорусії ) обговорюється, щоб реалізувати цю ідею (становлення російського рубля як регіональної валюти) російської сторони, що ми підтримуємо", - сказав Семашко.
"У нас сьогодні не вистачає російських рублів, у нас негативне сальдо в торгівлі з Росією", - нагадав він.
Семашко підкреслив, що Білорусія просить "не подарувати ці гроші, а влити їх в оберт у вигляді кредиту, позички і так далі". "Ми ці гроші відробимо, але не просто в номіналі, а з відсотками", - заявив перший віце-прем'єр.
Він відзначив, що "у Кремлі ніхто не сказав ні" введенню російського рубля у взаємній торгівлі.
Семашко також вважає, що світова фінансова та економічна криза сприяла укоренному прийняттю рішень щодо становлення російської валюти як регіональної. "Криза загострила ситуацію, зажадавши прийняття більш рішучих заходів", - підкреслив перший віце-прем'єр.
"Те, що можна було зробити в штатній ситуації протягом двох років, в умовах світової кризи потрібно приймати швидко", - додав він.
Як повідомлялося раніше, перехід на розрахунки в російських рублях погоджується білоруською стороною з наданням Білорусії кредиту на 100 млрд російських рублів.
Помічник президента РФ Сергій Приходько раніше заявляв, що Росія готова розглянути питання про надання додаткового кредиту Білорусії в кілька десятків мільярдів рублів.
У свою чергу, посол РФ у Білорусії Олександр Суриков відзначав, що Білорусія і Росія до кінця лютого можуть визначити основні умови надання Білорусії кредиту в російських рублях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас