НБУ наростив обсяг продажу валюти на міжбанку у четвер до 111 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ наростив обсяг продажу валюти на міжбанку у четвер до 111 млн дол

Валюта
2429
Національний банк України (НБУ) у четвер продав на міжбанківському валютному ринку, за попередніми даними, близько $111 млн за курсом 7,79 грн/$1, повідомив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький агентству "Інтерфакс-Україна".
За його словами, загальний обсяг торгів доларом у четвер склав, за оперативними даними, близько $290 млн. При цьому 19 лютого середньозважений курс по всіх операціях з доларом (з урахуванням інтервенцій Нацбанку) склав 7,87 грн/$1.
Як повідомлялося, 18 лютого НБУ продав на міжбанку близько $98-100 млн за курсом 7,79 грн/$1.
Керівник групи радників голови НБУ відзначив, що на валютний ринок чинить тиск відсутність чітких планів зміни державного бюджету на поточний рік.
"Коли представники виконавчої влади говорять про те, що дефіцит бюджету і джерела його фінансування не викликають стурбованості, то тим самим Міжнародному валютному фонду дається сигнал, який послаблює його прагнення до продовження співробітництва. І бізнес бачить це – бачить невизначеність перспектив продовження кредитної програми з Фондом", – пояснив Литвицький.
При цьому він підкреслив, що результатом невизначеності перспектив і політизації питання діяльності Нацбанку є збільшення обсягу валютних інтервенцій для підтримки стабільності курсу: до кінця березня Нацбанк може витратити на підтримку курсу ще близько $2,5 млрд.
"Готівковий ринок особливо гостро реагує на кожний новий приступ політизації. Зокрема, сьогодні у Верховній Раді розглядалися нові законопроекти, спрямовані на підвищення тиску на незалежність Нацбанку. Вони не пройшли – сподіваюся, ринок це оцінить. Кожний новий крок у цьому напрямку буде збуджувати турбулентність на ринках", – додав він.
Як повідомлялося, ослаблення гривні в четвер продовжилося: за підсумками дня курси купівлі/продажу доларів досягли рівня 8,45-8,65 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас