Фондові ринки АТР падають у середу на тлі поглиблення світової рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки АТР падають у середу на тлі поглиблення світової рецесії

Фондовий ринок
112
Фондові майданчики АТР демонструють у середу падіння третій день поспіль, зведений індекс опустився до рівня листопада 2008 року на тлі поглиблення світової рецесії, яка приводить до скорочення прибутків і ослаблення попиту на сировину, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 1,1% - до 77,84 пункту, найнижчого значення з 24 листопада 2008 року. Лідерами падіння стали акції фінансових і сировинних компаній.
Японський індекс Nikkei 225 знизився на 1,2%, індекс Topix у ході торгів опускався до 744,37 пункту, що могло б стати мінімумом на закриття сесії із січня 1984 року, але потім він трохи відіграв падіння - до 747,97 пункту.
Гонконгський Hang Seng втратив 1,6%. Падіння відзначене на всіх азіатських ринках.
"Я буду вкрай здивований, якщо показники прибутки не будуть знижуватися. Ви бачите наслідки кредитного шоку, де хронічною проблемою є негативний вплив на попит у середньостроковому періоді, і цю проблему держави намагаються зараз вирішити", - стверджує топ-менеджер Matthews International Capital Management LLC Роберт Хоррокс.
Президент США Барак Обама підписав у вівторок план порятунку американської економіки, який за обсягом, що становить $787 млрд, є найбільшою такого роду програмою в історії США.
Після закриття американських ринків у вівторок провідна автомобілебудівна компанія США General Motors оголосила про те, що їй буде потрібно ще $16,6 млрд від уряду, що вдвічі перевищує попередні оцінки необхідної для виживання автовиробника державної допомоги.
Акції найбільшого банку Австралії за ринковою капіталізацією Westpac Banking Corp. подешевшали на 2,4% на тлі п'ятикратного зростання списань по безнадійних боргах.
Курс акцій провідного японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. упав на 2,9%.
Вартість кредитних дефолтних свопів злетіла в середу в Японії до рекордного значення за весь час існування показника.
Котирування цінних паперів найбільшого добувного концерну світу BHP Billliton Ltd. впали на 5,5% у результаті зниження цін на метали й нафта. Індекс 19 сировинних товарів Reutrers/Jefferies CRB звалився у вівторок до мінімуму з червня 2002 року.
Японська Sony Corp., яка одержує чверть виторгу в США, втратила 3,7% ціни акцій на тлі скорочення промислового виробництва в Сполучених Штатах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас