Fitch слідом за суверенним знизило рейтинги облігацій ПриватБанку в угодах сек’юритизації авто- та іпотечних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch слідом за суверенним знизило рейтинги облігацій ПриватБанку в угодах сек’юритизації авто- та іпотечних кредитів

1930
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings слідом за суверенним рейтингом знизило на один щабель рейтинги облігацій Ukraine Mortgage Loan Finance No. 1 Plc і Ukraine Auto Loan Finance No. 1 Plc, випущених в рамках угод ПриватБанку (Дніпропетровськ) з сек’юритизації відповідно іпотечних і автокредитів.
Як говориться в повідомленні агентства у вівторок, рейтинг облігацій класу "A" в обох угодах знижений з "BB+" до "BВ", прогноз "негативний".
Рейтинг облігацій класу "В" Ukrainemortgageloanfinanceno. 1 Plc знижений з "B" до "B-", прогноз "негативний", а облігацій класу "В" Ukraineautoloanfinanceno. 1 Plc - з "B-" до "ССС". Крім того останнім присвоєний рейтинг зворотності активів у випадку дефолту "DR4".
"Дані рейтингові дії ідуть за зниженням 12 лютого суверенного рейтингу і рейтингу стелі країни України до рівня "B", обидва з яких є ключовими орієнтирами, використовуваними в методології Fitch з рейтингування угод структурованого фінансування", - відзначається в повідомленні.
Агентство пояснює, що зниження рейтингів обумовлене, головним чином, негативними макроекономічними тенденціями, а не погіршенням показників заставного забезпечення. У той же час, на думку Fitch, позичальники з сек’юритизованого портфелю кредитів, імовірно, будуть зустрічатися зі зростаючими фінансовими труднощами, особливо у випадку збереження негативних макроекономічних тенденцій.
Як повідомлялося, іпотечні облігації з погашенням в 2031 році класу "А" випущено на початку 2007 року обсягом $134,3 млн, класу "В" - на суму $36,9 млн. В угоді сек’юритизації автокредитів навесні 2008 року сума облігацій з погашенням в 2018 році класу "А" - $85,8 млн, класу "В" - $18,7 млн. Деноміновані в доларах облігації випущені із плаваючою прибутковістю.
ПриватБанк заснований в 1992 році і є найбільшим в Україні за розміром активів – 80,166 млрд грн на кінець 2008 року. Чистий прибуток банку в минулому році – 1,292 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас