Більшість підприємств хлібопекарної галузі припинила обслуговування валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість підприємств хлібопекарної галузі припинила обслуговування валютних кредитів

Кредит&Депозит
1680
Більшість підприємств хлібопекарської галузі припинили обслуговування валютних кредитів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції президент Всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Слабовський.
"Більшість підприємств зараз перестали виплачувати не тільки тіло кредиту, але й відсотки. Курсові втрати пекарів зараз колосальні", - сказав він. В.Слабовський відзначив, що в серпні-вересні 2008 р. більшість українських хлібопекарських підприємств були змушені взяти валютні кредити під закупівлю зерна у зв’язку з відсутністю в банків національної валюти для кредитування. "Нас умовили взяти ці валютні кредити, нас змусили це зробити. Тоді зерно було закуплено по 1,3 тис. грн/т, зараз воно коштує 1,2 тис. грн/т, а нам з урахуванням курсової різниці фактично обходиться в 2,5 тис. грн/т", - пояснив В.Слабовський.
Президент Всеукраїнської асоціації пекарів відзначив, що для реструктуризації кредитів галузі необхідне рефінансування в розмірі 1% від суми, раніше виділеної Нацбанком для рефінансування банківської системи України. Крім того, асоціація вимагає внести зміни в постанову Кабміну №1222 і зняти обмеження на рентабельність виробництва хліба. "Тоді місцева влада буде змушена з нами домовлятися і буде допомагати нам вирішувати існуючі проблеми", - пояснив В.Слабовський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас