Грузія виставляє на аукціон 25-річну ліцензію на видобуток і розлив "Боржомі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія виставляє на аукціон 25-річну ліцензію на видобуток і розлив "Боржомі"

412
Міністерство економічного розвитку Грузії найближчим часом планує оголосити відкритий аукціон на 25-річну генеральну ліцензію на право видобутку і розливу мінеральної води "Боржомі", повідомили в міністерстві.
За словами представника відомства, початкова ціна ліцензії складе $8 млн.
"Аукціон буде оголошений уже в найближчі дні, оскільки наприкінці березня минає термін нині дійсної ліцензії", - сказав співрозмовник агентства.
У цей час усі етапи видобутку, розливу і дистрибуції мінеральної води "Боржомі" контролює компанія Georgian Glass & Mineral Waters (GG&MW), яка в 1997 році виграла відкритий тендер на одержання цих ексклюзивних прав строком на 10 років. В 2008 році GG&MW двічі продовжували генеральну ліцензію терміном по шість місяців, на початку 2009 року - тільки на три місяці.
В 2008 році загальний обсяг виробництва "Боржомі" склав 107 млн умовних пляшок, що на 12% більше, ніж роком раніше. При цьому експортні продажі цієї мінеральної води, здійснювані компанією в 30 країнах, скоротилися на 30%.
GG&MW була створена в 1995 році, належить інвестиційному фонду Salford і приватним інвесторам. Компанія володіє трьома заводами з розливу мінеральної води, а також правом на товарний знак Borjomi.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас