Опитування: Обмежувати видатки на харчування стали 75% українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Обмежувати видатки на харчування стали 75% українців

563
Обмежили видатки на харчування для своєї сім'ї в результаті економічної кризи 75% громадян України. Про це свідчать результати опитування, які оприлюднив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
Згідно з опитуванням, 63% респондентів сказали, що їм і їхній сім'ї довелося обмежити видатки на харчування в результаті економічної кризи. 12% відзначили, що вони скоріше скоротили видатки, ніж не скорочували.
При цьому не скорочували видатки на харчування 19% опитаних і "скоріше не скорочували" - 6%.
При цьому, 47% респондентів указали, що в січні відчули затримки з виплатами з держбюджету зарплат, пенсій, стипендій або інших соціальних виплат.
Крім того, 77% опитаних сказали, що відчули загострення економічної кризи протягом останнього місяця, а 13% відзначили, що скоріше відчули, ніж не відчули.
У той же час 52% опитаних не погодилися з тим, що уряд Ю.Тимошенко робить усе можливе для подолання кризи.
Згідно з опитуванням, 62% респондентів не вірять, що уряд забезпечить своєчасні і повні виплати з держбюджету зарплат, пенсій, стипендій і соціальних виплат.
Крім того, 80% опитаних не вірять, що комунальні тарифи для населення не будуть рости в 2009 році, а 63% вважають, що уряд Ю.Тимошенко не здатний подолати економічну кризу протягом найближчого часу.
У той же час, 24% опитаних вважають, що уряд Ю.Тимошенко здатний подолати економічну кризу найближчим часом.
Опитування проводилося на замовлення Національного інституту стратегічних досліджень методом телефонного інтерв'ю. Загальна вибірка опитаних становить 600 респондентів. Вибірка репрезентативна відносно телефонізованого дорослого населення України в містах з кількістю жителів більше 50 тис. Максимально можлива похибка вибірки становить 4%. Опитування проводилося 10-12 лютого 2009 року.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас