S&P: Введення тимчасової адміністрації у банку "Надра" може спровокувати новий відтік коштів з інших банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Введення тимчасової адміністрації у банку "Надра" може спровокувати новий відтік коштів з інших банків

1920
Введення тимчасової адміністрації в банку "Надра" може спровокувати новий відтік коштів з інших банків. Про це говориться в повідомленні Standard & Poor's (S&P). "Введення 10 лютого 2009 р. тимчасової адміністрації в банку "Надра", що входить у шістку найбільших банків країни, говорить про серйозні збої в системі і саме по собі, на нашу думку, може спровокувати новий відтік коштів з інших банків", - говориться в повідомленні.
В Standard & Poor's відзначають, що сьогодні Національний банк України (НБУ) приймає різні антикризові заходи, але його можливості невеликі і до того ж можуть обмежуватися умовами угоди із МВФ про фінансування. "На наш погляд, результати цих заходів непередбачувані через украй важку макроекономічну обстановку, слабість інституціональної системи та відсутність в уряду України твердої рішучості дотримуватися умов програми МВФ. В останні місяці приймалися і різні законодавчі заходи на зразок заборони на дострокове вилучення коштів з банківських рахунків або обмеження на збільшення активів, але вони, на нашу думку, лише в невеликій мірі сприяли підтримці стабільності банківської системи", - вважають в S&P.
У повідомленні відзначається, що НБУ змушений вирішувати суперечливі завдання - запобігати падінню курсу гривні і підтримувати ліквідність банківського сектору.
"НБУ посилив порядок рефінансування банків, що ускладнює ситуацію з ліквідністю в банківському секторі. НБУ підштовхує власників банків до збільшення капіталу, але про готовність провести рекапіталізацію оголосили не більше десятка з понад 100 кредитних організацій країни. Повна невизначеність у питанні про здатність дійсних акціонерів проводити уливання у свої банки збільшує ймовірність змін у структурах власності та приєднань до інших банків", - підкреслює S&P.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас