СБУ перекрила контрабандний канал постачання в Україну мобільних телефонів на суму понад 2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ перекрила контрабандний канал постачання в Україну мобільних телефонів на суму понад 2 млн грн

Кримінал
545
Служба безпеки України перекрила контрабандний канал постачання в Україну мобільних телефонів та запасних частин до них на суму понад 2 млн грн, передає прес-служба СБУ. Протиправну схему ввезення товару намагалось використати одне зі столичних комерційних підприємств. Для ухилення від сплати податків, зборів, інших обов"язкових платежів до державного бюджету імпортери в товаросупровідних документах декларували інші товари, занизивши реальну вартість вантажу вдесятеро.
Вантажівку з контрабандою оперативники СБУ затримали у Київській обл. Згідно з документами вантаж належить панамській фірмі, яка імпортує в Україну комп'ютерне обладнання. На митному посту комерсанти заявили про вартість товару на суму лише 30 тис. 857 дол.
При ретельному ж передогляді затриманого автомобіля правоохоронці виявили 1,5 тис. мобільних телефонів та понад 2 тис. запасних частин до них на суму більш як 2 млн грн.
Контрабандний вантаж вилучено, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас