Джоджик: Новий міністр фінансів не повинен повторювати помилки попереднього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джоджик: Новий міністр фінансів не повинен повторювати помилки попереднього

858
Безконтрольна емісія грошей – це очевидний крок до економічної прірви, що й підтвердив своєю відставкою та її обґрунтуванням міністр фінансів. Таку думку висловив народний депутат України від блоку НУ-НС Ярослав Джоджик.
Тепер, за його словами, важливо, щоб новий міністр фінансів не відходив від принципів свого попередника і не допустив повторення ситуації 90-х років, коли всі економічні проблеми намагалися вирішити додатковою емісією грошової маси.
"Основна небезпека полягає в незбалансованому Держбюджеті, який ухвалювався лише для того, щоб країна не залишилася без бюджету взагалі, але він не витримує поточних економічних реалій", - вважає депутат.
На його думку, якщо уряд під безпосереднім керівництвом нового міністра фінансів України вдасться до покриття дефіциту бюджету шляхом емісії, то державу чекають страшні часи з масовим переходом економіки в тінь на бартер уже в 2009 році і курсом 15-20 гривень за долар.
Враховуючи це, Ярослав Джоджик закликав народних депутатів "виважено поставитися до відставки Віктора Пинзеника і можливого призначення нового міністра фінансів", оскільки, на його переконання, "вибір буде полягати не тільки в персоналіях, але й у моделях розвитку фінансової системи України в 2009 році".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас