Аналітик: Найближчим часом варто очікувати подальшого погіршення рейтингів українських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Найближчим часом варто очікувати подальшого погіршення рейтингів українських компаній

636
Найближчим часом очікувати подальшого погіршення рейтингів українських компаній. Таку думку висловив начальник аналітичного департаменту інвестиційної компанії Millennium Capital Віталій Хандельди, коментуючи пониження рейтингів України агентством Fitch Ratings.
"Є таке правило, що корпоративні рейтинги не можуть бути вище суверенних. Тобто тепер варто чекати зниження корпоративних рейтингів компаній, які на даний момент вище, ніж суверенні. А дуже багато кредитних договорів містять пункт про те, що якщо суверенний рейтинг країни опускається на певну кількість позицій, то ці кредити можуть бути пред'явлені до дострокового погашення", - вважає він.
Крім того експерт відзначив, що зниження рейтингів компаній спричинить за собою погіршення умов кредитування в майбутньому - їх буде складніше привернути і ставки по ним будуть підвищені.
При цьому В.Хандельди припускає, що одній з причин зниження рейтингу України агентством Fitch стали невдалі переговори з Міжнародним валютним фондом за поданням другого траншу кредиту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас