УкрСиббанк стане більш французьким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УкрСиббанк стане більш французьким

Фондовий ринок
7659
Акціонери УкрСиббанку прийняли рішення про збільшення статутного фонду банку на 1,275 млрд. грн.
За відомостями джерел "ЭИ", близьких до переговорного процесу, що передував збільшенню капіталу, після оплати додемісії ряди акціонерів УкрСиббанку може залишити бізнесмен Ернест Галієв.
Учора відбулися загальні збори акціонерів УкрСиббанку, 51% акцій якого належить французькій групі BNP Paribas, а 49% опосередковано контролюють бізнесмени Олександр Ярославський і Ернест Галієв. Акціонери одноголосно обрали головою правління Сергія Наумова, а також затвердили рішення про збільшення статутного капіталу банку на суму 1,275 млрд. грн. (до 5,28 млрд. грн.) через додемісію акцій і їх розміщення за номінальною вартістю.
Обізнані джерела в банківській системі стверджують, що це рішення не просто далося акціонерам. Мовляв, після результатів діагностичного аудита та захисту стрес-тесту в Нацбанку один з українських акціонерів банку не був готовий збільшувати капітал на суму, яку визначив центробанк. Тим часом строки для проведення докапіталізації були встановлені досить жорсткі. Говорять, що член наглядової ради УкрСиббанку Жан Лем’єр особисто звертався в НБУ, щоб продовжити їх.
"У банку ходять чутки, що після завершення передплати на додатковий випуск акцій банку один з українських акціонерів може залишити його склад", - розповів один з високопоставлених співробітників УкрСиббанку. За його припущенням, вийти з капіталу банку може Ернест Галієв.
Нагадаємо, французька група BNP Paribas має опціон на викуп часток акцій УкрСиббанку, що належать українським акціонерам, якщо ті виявлять бажання продати свої акції. Банкіри стверджують, що готівки зараз більше потребує саме Галієв, який донедавна активно інвестував вільні кошти в девелоперські проекти. "Зараз для завершення цих об'єктів потрібні гроші. Можливо, щоб знайти їх, доведеться продавати інші активи, найціннішими з яких є акції УкрСиббанку", - вважає один з фінансистів.
При цьому експерти утрудняються оцінити, з яким коефіцієнтом до номіналу можуть перейти акції УкрСиббанку від одного акціонера до іншого. "Якщо говорити про сьогоднішні ціни, то вони становлять близько половини номіналу. Однак під час переговорів про збільшення капіталу ціна могла бути підвищена", - говорить один з банкірів.
Швидше за все, покупцем акцій Галієва виступить французька група BNP Paribas. Бізнесмен Олександр Ярославський заявив, що не купував і не збирається купувати ніякі акції: "Решта запитуйте в контрагентів".
Учора телефон Галієва не відповідав, але тижнем раніше із приводу чуток про розбіжності між засновниками відносно поповнення капіталу УкрСиббанку Галієв сказав: "Ніяких розбіжностей у нас нема, є бізнес-процес, який іде в цей час, коментувати його поки не можу". Від прямої відповіді на запитання, чи може хтось із нинішніх акціонерів банку продати іншим свою частку, Галієв ухилився: "Може бути все, про що домовляться акціонери".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас