Думки: Найбільш імовірні кандидатури на посаду міністра фінансів - Ігор Юшко та Сергій Тігіпко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думки: Найбільш імовірні кандидатури на посаду міністра фінансів - Ігор Юшко та Сергій Тігіпко

509
Найбільш імовірними кандидатами на посаду міністра фінансів України, у випадку задоволення відставки Віктора Пинзеника, експерти українських інвестиційних компаній назвали екс-міністра фінансів Ігоря Юшко та екс-главу Національного банку України Сергія Тігіпко.
Серед інших імовірних кандидатур були названі Сергій Терьохін, Іван Кириленко й директор НИФИ Міністерства фінансів Ігор Чавунів. При цьому експерти не виключили появу в кріслі міністра Арсенія Яценюка.
"У випадку відставки пана (Віктора) Пинзеника серед його спадкоємців можуть опинитися, як відомі в широких колах екс-міністр фінансів Ігор Юшко або екс-глава Нацбанку Сергій Тігіпко, так і менш публічні фінансисти (наприклад, директор НІФІ Міністерства фінансів Ігор Чугунов)", - вважає начальник аналітичного відділу ТОВ "Український фондовий центр" (Київ) Володимир Ланда.
На думку першого заступника голови правління ЗАТ "Дочірній банк Ощадбанку Росії" (Київ) Владислава Кравця, оптимальна кандидатура на посаду міністра фінансів - голова правління "Дочірній банк Ощадбанку Росії" Ігор Юшко.
"Юшко має великий досвід роботи в банківській та державній сферах: він був міністром фінансів, очолював правління Першого українського міжнародного банку, був президентом Української національної іпотечної асоціації", - відзначає В.Кравець.
Голова правління банку "Фінанси та Кредит" (Київ) Володимир Хливнюк, серед "гідних кандидатур на посаду міністра фінансів" виділив Сергія Тігіпко, що має значний досвід роботи у фінансовій сфері й у державних структурах.
"Він уже демонстрував високу результативність роботи в складних економічних умовах", - наголосив В.Хливнюк.
При цьому, за словами аналітика інвестиційної групи "Сократ" (Київ) Михайла Сальникова, найбільш імовірними кандидатами на посаду міністра фінансів є С.Терьохін та І.Кириленко. Аналітик також не виключає появи в кріслі міністра А.Яценюка та вищезгаданого С.Тігіпка. На його думку, також можлива тимчасова передача крісла одному з віце-прем'єрів.
"Імовірний сценарій непублічного політика або функціонера, що буде виконувати роль технічного міністра", - відзначає він.
"На цю посаду потрібний криза-менеджер", - додали в "БМ Банку" (Київ), але не стали називати можливі кандидатури.
Керівник групи радників голови Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький, зі свого боку, сказав, що на "балу войовничого популізму" та "псевдореволюційної риторики" сильні міністри почувають себе непевно й часто йдуть.
Однією з причин бажання В.Пинзеника піти у відставку, віце-президент й інвестиційний керуючий "Фоіл Эссет Менеджмент Юкрейн" (Київ) Дмитро Мошкало назвав власну думку В.Пинзеника на користь "життя по коштам".
"Однак затягування ременів тільки на поясі рядових громадян призведе до соціального вибуху. Держапарат же до "секвестування" своїх бюджетів не готовий. А бути причетним до розбазарювання емісійних коштів Пинзеник не хочуть", - вважає Д.Мошкало.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас