Думка: Тільки пріоритетне фінансування вугільної галузі може підвищити безпеку на шахтах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Думка: Тільки пріоритетне фінансування вугільної галузі може підвищити безпеку на шахтах

76
Тільки пріоритетне фінансування вугільної галузі України може підвищити безпеку на шахтах, уважає народний депутат України від Компартії, у минулому - шахтар-прохідник Євгеній Волинець. Про це він повідомив у своїй заяві, переданій журналістам.
Аналізуючи нинішню ситуацію у вугільній промисловості країни, Е. Волинець відзначив, що "з січня 2009 року держава не фінансує вуглярів, зупинені всі програми, а з 27 січня 2009 року Держміськпромнагляд запровадив особливий режим на вугільних підприємствах країни". Депутат здивований тим, що уряд "не може зрозуміти стратегичність і перспективність розвитку вугільної галузі, у той час коли лютує криза, а газ за непомірними цінами".
Е. Волинець підкреслює, що сьогодні урядовці взагалі забули про безпеку вугільної галузі, а єдиним заходом в даній ситуації стало запровадження особливого режиму й закриття шахт, але це не вирішує проблеми. "Тільки пріоритетне фінансування вугільної галузі зможе підвищити й безпеку на шахтах, і стати альтернативою напруженим цінам на газ", - упевнений депутат. Як повідомлялося, 27 січня 2009 року Держміськпромнагляд України ввів особливий режим нагляду на всіх шахтах з метою "запобігання травмування працівників вугільної промисловості".
Під час здійснення особливого режиму нагляду з 27 січня припинялося ведення робіт в 118 очисних та 117 прохідницьких забоях, заборонялася експлуатація 122 інших об'єктів. За допущені порушення актів про охорону праці до адміністративної відповідальності притягнуто більше 370 осіб, з яких 26 - перші керівники підприємств
У рішенні Держміськпромнагляду відзначалося, що останнім часом на українських шахтах зросла кількість аварій. Тільки в Донецькій області з початку року відбулися три спалахи метано-повітряної суміші, у результаті яких постраждали 24 гірника
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас