Експерт: Ризики макроекономічної і фінансової стабільності України ростуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ризики макроекономічної і фінансової стабільності України ростуть

672
Ризики макроекономічної і фінансової стабільності України ростуть. Така думку висловила аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
Вона додала, що поки не спостерігається подій як усередині країни, так і ззовні, які могли б викликати пожвавлення на українському фондовому ринку. За словами аналітика, у цілому ринок неліквідний, попит на акції як такий відсутній. На її думку, "фінансові підсумки 2008 року поки повною мірою не відбили негативні очікування завдяки досягненням першого півріччя, коли криза ще не торкнулася реального сектору економіки, що дозволило трохи скрасити загальну картину".
Реальні втрати української економіки можна буде підрахувати тільки за підсумками першого кварталу або першого півріччя 2009 року, коли негативний ефект від наростаючих дисбалансів виявить себе повною мірою, вважає О.Євдоченко.
Крім того, додала аналітик, політична напруженість, що наростає, пов'язана з майбутніми президентськими виборами наприкінці 2009 року, і відсутність консолідованої позиції всіх галузей влади не дозволяють українському уряду ухвалювати ефективні рішення щодо стабілізації економічної ситуації в країні. На думку О.Євдоченко, "у таких умовах рішення здійснюються через призму власних політичних амбіцій, що тільки підсилює протистояння між правлячими політичними елітами і не принесе позитивних результатів для економіки країни".
Як повідомила О.Євдоченко, сьогодні, 12 лютого, торги в ПФТС відкрилися зниженням котирувань акцій ВАТ "Азовсталь" (bid –2,05%, ask –1,67%), ВАТ "Укрнафта" (bid –1,55%, ask -4,38%) і концерну "Стирол" (bid –15%, ask -8,33%). Вона відзначила, що основна увага учасників ринку зосереджена всього на двох паперах - "Укрнафти" і "Азовсталі", з якими було укладено 7 і 3 угоди відповідно, а з моменту відкриття ринку, станом на 13:20, всього з акціями було укладено 13 угод.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас