Кабмін рекомендує Турчинову не допускати рефінансування банків понад регулятивний капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін рекомендує Турчинову не допускати рефінансування банків понад регулятивний капітал

840
Кабінет Міністрів рекомендує своєму уповноваженому в Національному банку, першому віце-прем'єр міністра Олександру Турчинову не допускати рефінансування банків в обсягах, які перевищують їх регулятивний капітал. Про це журналістам повідомив Турчинов.
За його словами, відповідне положення міститься в рекомендаціях уряду затверджених на засіданні 11 лютого з його участю в засіданнях НБУ.
"Чіткі записані позиції, що рефінансування не може перевищувати обсяги регулятивного капіталу банку, це дуже важливо", - підкреслив він.
Турчинов відзначив, що якщо обсяги рефінансування перевищують обсяг регулятивного капіталу банку, то це призведе до виникнення питань щодо необхідності такого рефінансування і його прозорості.
На думку віце-прем'єра, при необхідності залучення великих коштів треба використати інші механізми.
"Коли обсяги рефінансування... значно перевищують капітал банку, отут інші вже повинні бути технології, зокрема, рекапітаізація або докапіталізація банку. Тоді ви розумієте, державі треба брати цей банк під контроль, чітко фіксувати використання цих коштів - це зовсім інша процедура", - підкреслив він.
При цьому Турчинов відзначив необхідність затвердження Кабміном зазначених рекомендацій для виключення можливості надання тиску на представника Кабміну в НБУ і прийняття ним суб'єктивних рішень.
При цьому він підкреслив, що представляючи Кабмін він буде неухильно додержуватися цих рекомендацій.
"Саме такі принципи закладені в цій директиві я вважаю, що вони винятково правильні і буду винятково ними користуватися", - заявив він.
Турчинов повідомив, що принципи закладені в рекомендаціях попередньо обговорювалися із представниками НБУ і не викликали з їх боку серйозних заперечень.
Як повідомляло агентство, раніше Кабмін призначив Турчинова уповноваженим уряду з питань узгодження з Національним банком рефінансування банків.
У відповідності зі статтею 86 закону про державний бюджет на 2009 рік, Нацбанк зобов'язаний погоджувати політику рефінансування банків з Кабінетом Міністрів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас