"Укрзалізниця" має намір з другого півріччя вирішувати питання корпоративного житла для молодих фахівців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" має намір з другого півріччя вирішувати питання корпоративного житла для молодих фахівців

Нерухомість
256
"Укрзалізниця" має намір з другого півріччя 2009 року по-новому вирішувати питання житла для молодих фахівців. Про це повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк у ході конференції профспілки залізничників і транспортних будівельників України 10 лютого на зустрічі з молодими фахівцями.
"Сучасність вимагає змінити класичне поняття "гуртожиток" за формою і суттю. Корпоративне житло, на договірній основі, повинне замінити гуртожиток, адже більшою частиною сприймається людиною як власність, а не тимчасове місце проживання", - сказав М.Костюк. За його словами, зараз проводиться інвентаризація виробничих приміщень, які використовуються не за призначенням. "Серед них можна буде відібрати і переобладнати певну кількість будинків для тимчасового проживання молодих фахівців", - сказав він.
Згідно з повідомленням, також на зустрічі мова йшла про рівень заробітної плати, наміри уряду передати галузеві вищі навчальні заклади в підпорядкування Міністерству освіти і т.п. За словами гендиректора, для поліпшення добробуту молодих фахівців планується відновити практику виплат так званих "піднімальних" коштів.
Молодих фахівців також хвилювало питання реформування галузі, в якій формі воно буде відбуватися і як вплине на майбутнє залізничного транспорту.
У цілому на залізницях України працює близько 130 тис. молодих фахівців у віці до 28 років. Молодіжний рух профспілки поєднує понад 82 тис. залізничників цього віку, що становить 18% від працюючих членів профспілки залізничників і транспортних будівельників України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас