Експерт: Інтерес іноземних інвесторів до українських паперів зараз мінімальний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інтерес іноземних інвесторів до українських паперів зараз мінімальний

Фондовий ринок
455
Різкий спад у глобальній економіці, девальвація гривні на 60%, погіршення макроекономічної і загострення внутрішньополітичної ситуації звели до мінімуму інтерес іноземних інвесторів до українських цінних паперів. Таку думку висловив генеральний директор ЗАТ "ФК Сократ" Володимир Пономаренко.
За його словами, падіння світового, і, як наслідок, українського фондового ринку в 2008 році обумовило значне зменшення кількості укладених угод у другому півріччі. Основний їх обсяг був здійснений за рахунок виходу нерезидентів із цінних паперів українських компаній, відзначив Пономаренко.
Як прогнозує гендиректор "ФК Сократ", в 2009 році фондовий ринок буде перебувати в бічному тренді із імовірним невеликим ростом наприкінці року. На загальному тлі зниження фінансових показників багатьох компаній, а також можливої низки дефолтів з корпоративних облігацій можна чекати лише невеликий обсяг спекулятивних інвестицій в окремі папери, вважає Пономаренко. Серед найцікавіших для інвесторів секторів він відзначив сектор виробників споживчих товарів і сільське господарство.
На думку Пономаренко, інвестори перебувають у вичікувальній позиції, спостерігаючи, як буде розвиватися ситуація на глобальних і локальних ринках. Він підкреслив, що "цінні папери більшості українських компаній знизилися на 80-90%, і деякі торгуються в районі номіналу, але при відсутності зовнішніх і внутрішніх стабілізуючих факторів інвестори будуть вибірково підходити до здійсненню своїх інвестицій".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас