Курпіль: Україна, на жаль, вже погодилася на "нульовий варіант" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курпіль: Україна, на жаль, вже погодилася на "нульовий варіант"

Кредит&Депозит
4119
Україна, на жаль, вже погодилася на "нульовий варіант". Це сталося тоді, коли було підписано відповідну угоду між Україною і Росією. Але ця угода не ратифікована, тому вона не набула чинності. Про це сказав народний депутат України від БЮТ Степан Курпіль, коментуючи інформацію про те, що Україна може узяти у РФ кредит у розмірі 5 млрд дол. США на умовах підписання нашою країною "нульового варіанту".
"Але де-факто "нульовий варіант" існує. Тому що Росію визнали практично всі країни світу як правонаступника СРСР, і цим фактом багато чого сказано. Росія, згідно з цим "нульовим варіантом", узяла на себе всі зовнішні зобов'язання Радянського Союзу і, відповідно, власність, все майно, яке мав Союз. Те майно СРСР, яке знаходиться на території нашої країни, - воно належить Україні і не має нічого спільного з "нульовим варіантом", - відзначив Курпіль.
Він пояснив, що мова йде про майно Росії, що знаходиться поза її територією, про союзне майно, яке підлягало розподілу.
"Але фактично ніхто його не ділив. Наприклад, Чорноморський Флот РФ розділений, але не зовсім справедливо, не зовсім коректно, Грузія говорить про те, що також могла претендувати на частину флоту, але її інтереси не були враховані. Думаю, що інтереси України при цьому розділенні також істотно ущемлені, це був неадекватний, непропорційний розподіл. Так само сталося і з іншим майном, яке повинне було бути розділеним. Фактично, те що було на території України, воно й залишилося Україні, а те що зовні нашої території було, ми втратили", - підкреслив Курпіль.
Він висловив сумніви з приводу того, що РФ погодиться на якесь ділення цього майна.
"Коли ми підписували цей договір про "нульовий варіант", звучали обіцянки з російського боку, що вони віддадуть нам більше 60-ти різних об'єктів нерухомості для українських посольств, але цього не трапилося. Де-факто Росія діє з позиції сили. Ратифікуємо ми чи ні цю угоду, в реаліях дуже мало від цього щось поміняється", - упевнений політик.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас