Гендиректорові міні-" Еліта-Центру" дали 8 років з конфіскацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендиректорові міні-" Еліта-Центру" дали 8 років з конфіскацією

Нерухомість
1763
Генеральний директор будівельної компанії "НВФ Вест" В'ячеслав Опанасюк засуджений до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна. Такий вердикт виніс Святошинський районний суд Києва топ-менеджерові будівельної компанії за зловживання службовим становищем.
За інформацією правоохоронних органів, керівник "НВФ Вест" заволодів 2 мільйонами гривень, які належали інвесторам компанії. Ці кошти були внесені на рахунки фірми-забудовника громадянами для будівництва житлового будинку за адресою Святошинська, 1. Будівельні роботи повинні були початися ще в 2003 році. Але дотепер на будмайданчику порожньо.
Прокурор Святошинського району Василь Смитюх підтвердив "ДЕЛУ" факт винесення вироку В'ячеславу Опанасюку. При цьому Смитюх заявив, що не може повідомляти деталь процесу і навіть називати прізвище засудженого гендиректора. За словами прокурора, вирок Опанасюку ще не набув чинності. Крім того, засуджений не визнав свою провину і подав на апеляцію. При цьому Смитюх не заперечує, що мова йде про скандальний будмайданчик на вулиці Святошинська, 1 у столиці.
За інформацією прокуратури, цивільні позови потерпілих у частині стягнення матеріального збитку задоволені судом у повному обсязі.
Будівництво за адресою Святошинська, 1, повинне було початися ще в 1993 році. Планувалося, що багатоповерхівка буде фінансуватися коштами кооперативу "МЖК "Академмістечко". Будинок повинен був бути добудований в 1999-2000 роках, однак нестача коштів загальмувала цей процес.
Але тоді на допомогу прийшла організація "НВФ Вест", генеральним директором якої був В'ячеслав Опанасюк. У грудні 2007 року прокуратура Святошинського району міста Києва порушила кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. У лютому 2008 року справа була спрямована у Святошинський районний суд. У ході судового слідства підсудний був узятий під варту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас