Коаліція Верховної Ради не допустить перегляду газових угод - заява — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коаліція Верховної Ради не допустить перегляду газових угод - заява

Енергетика
530
Парламентська коаліція не допустить перегляду газових угод, "не дозволить ставити під загрозу енергетичну безпеку України і створювати напругу у відносинах між Україною та Росією".
Про це говориться в заяві коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді із приводу засідання Ради національної безпеки та оборони, переданій в агентство "Інтерфакс-Україна" .
У заяві відзначається, що засідання РНБО 10 лютого носило "показовий характер і було скликано з єдиною метою – дискредитувати дії уряду".
"Неаргументовані звинувачення президентом Кабінету міністрів із приводу укладених угод…, тон виступів учасників, позбавлення можливості прем'єра виступити не залишають сумнівів: з державного органу, покликаного захищати національні інтереси та енергетичну безпеку, РНБО перетворився в захисника корупційних схем у сфері газопостачання, обслуговування інтересів зацікавленої групи високопоставлених осіб, які створювали умови для діяльності тіньових посередників", - говориться в заяві.
"РНБО вийшов за межі своєї компетенції, порушив норми Конституції України і закону про Кабінет міністрів, намагаючись провести ревізію газових угод, укладених між господарюючими суб'єктами України та Російської Федерації", - відзначається в документі.
У Верховній Раді 6-го скликання оголошена коаліція із фракцій БЮТ, блоку "Наша Україна – Народна самооборона" і Блока Литвина.
Усього в парламенті 5 фракцій: Партії регіонів(175 депутатів), БЮТ (156), блоку "Наша Україна – Народна самооборона" (72), Компартії України (27) і Блоку Литвина (20). Не всі депутати фракції НУ-НС увійшли в коаліцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас