НБУ: Курсова ситуація на міжбанку покращується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Курсова ситуація на міжбанку покращується

Кредит&Депозит
2737
Курсова ситуація на міжбанківському валютному ринку поліпшується на тлі збільшення пропозиції валюти, повідомив керівник групи радників голови Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький.
"На ринку збільшується пропозиція валюти, що робить ситуацію більш керованою. Зараз важливо підставити ринку плече, а не підніжку… Нацбанк буде працювати, як вимагає президент (президент України Віктор Ющенко – ред.), у напрямку сприяння збереженню ринкового курсу на рівні останніх тижнів", – сказав він.
В.Литвицький пояснив, що Нацбанк готовий підтримувати рух ринкового курсу в напрямку до офіційного: важливо уникнути виникнення нових інформаційних стресів через заяви політиків.
"Непродумані заяви відносно Нацбанку порушують рівновагу і вимагають більшої витрати резервів", – сказав В.Литвицький.
За його словами, 11 лютого Нацбанк продав на міжбанку, за попередніми даними, близько $55 млн за курсом 7,79 грн/$, тоді як 10 лютого – $67 млн. При цьому, сукупний обсяг операцій з доларом у середу зріс до $270 млн, з $227 млн у попередній день: середньозважений курс по всіх операціях з доларом на міжбанку (з урахуванням операцій Нацбанку) за підсумками сьогоднішніх торгів зміцнився до 7,94 грн/$, з 7,97 грн/$1 10 лютого.
В.Литвицький також повідомив, що в лютому-2009 Нацбанк направив на підтримку курсу гривні $724 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас