Богословська: Фінансовий стан "Нафтогазу" можна покращити зменшивши його оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богословська: Фінансовий стан "Нафтогазу" можна покращити зменшивши його оподаткування

Енергетика
316
Фінансовий стан "Нафтогазу" можна покращити зменшивши його оподаткування, вважає голова ТСК по газу, нардеп від ПР Інна Богословська. За її словами, сьогодні "Нафтогаз" має найбільше податкове навантаження. Воно сягає понад 63%.
Вона додала, що в минулому році, вперше за всю історію "Нафтогазу", він отримав пряму дотацію з держбюджету. Вона вважає за необхідне відсторонити від виконання своїх обов"язків першого заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденко.
І.Богословська зазначила, що необхідно провести перевірку "Газа України", оскільки вона сьогодні є внутрішнім посередником на газовому ринку. "І треба подивитись, хто там на цьому посередництві заробляє", - сказала вона.
Також , за її словами, потребують перевірки факти про те, що окремим підприємствам надійшло повідомлення від газових постачальників про те, що ціна газу для них в поточному році складе понад 500 дол. ТСК звернеться до керівників цих підприємств з проханням надати копії газових контрактів для підтвердження цієї інформації.
Вона повідомила, що за діючої ціни газу для України, "Нафтогаз" потребує дотації з бюджету від 12 до 16 млрд грн для покриття різниці в ціні газу, в той час як в бюджеті закладено на ці цілі лише 1,6 млрд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас