БЮТ буде вимагати від Генпрокуратури порушити кримінальну справу проти Черновецького, якщо медичні послуги у столиці стануть платними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ буде вимагати від Генпрокуратури порушити кримінальну справу проти Черновецького, якщо медичні послуги у столиці стануть платними

207
Блок Юлії Тимошенко буде вимагати від Генеральної прокуратури України порушити кримінальну справу проти керівництва Київської міської державної адміністрації, якщо постанова про платні медичні послуги в столиці набуде чинності. Про це заявив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко.
"Хочу заспокоїти всіх людей – у столиці медична допомога буде безкоштовною. Це передбачено Конституцією України - і крапка! Не важливо – це бабуся Черновецького чи звичайний громадянин, що проживає на території Києва, усі є рівними і мають право на те, щоб одержати безкоштовну медичну консультацію та допомогу", - сказав народний депутат.
В.Писаренко відзначив, що керівництвом КМДА тривають спроби ввести в дію розпорядження про оплату за медичне обслуговування, незважаючи на те, що прокуратура вже визнала це порушенням Конституції.
"Я подивився перелік платних медичних послуг і там є декілька, за які я сам готовий заплатити, але винятково в тому випадку, якщо цими послугами скористається керівництво КМДА і сам пан Черновецький. Це оцінка психічного стану – 83 гривні. Я заплачу ці гроші, щоб перевірили там усіх. І консультативний огляд лікаря нарколога. Я готовий додати ще 19 гривень, щоб провели оцінку всіх, хто там сидить. А потім, нехай вони розкажуть усій Україні, чому вирішили, що можна з людей офіційно здирати кошти", - сказав народний депутат.
Як повідомлялося, останнім часом влада Києва висунула низку ініціатив, які викликали великий резонанс. Зокрема, мова йде про рішення КМДА ввести плату за медичні послуги в столиці, за відвідування цвинтарів, за "додаткові послуги" ЖЕКів і таке інше.
Незважаючи на розпорядження прокуратури про незаконність введення КМДА плати за медпослуги, 3 лютого перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька повідомила, що офіційна плата за медичні послуги в лікувальних установах Києва може бути введена з 1 березня. 10 лютого керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Роман Жуковський заявив, що Президент України Віктор Ющенко відразу скасує рішення щодо введення платних послуг у сфері медицини, якщо воно буде прийнято. "Якщо будуть з'являтися випадки спроби стягувати плату з населення - це є злочином і необхідно звертатися в правоохоронні органі", - сказав Р.Жуковський.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас