Київ подешевшав в два рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ подешевшав в два рази

Нерухомість
2176
Київ зайняв 46-е місце серед міст із найдорожчою нерухомістю. Якби не криза, столиця України ввійшла б у топ-30. Міжнародний інформаційно-аналітичний портал Global property guide опублікував щорічний рейтинг міст із найдорожчою нерухомістю.
Згідно з рейтингом, столиця України зайняла 46-е місце. Вартість квадратного метра столичної нерухомості становить у середньому 3,5 тисячі доларів. При цьому аналітики відзначають, що якби не криза, Київ міг би ввійти в тридцятку найдорожчих міст світу. "До кризи влітку ціна квадрата столичної нерухомості в центральних районах міста становила близько 6 тисяч доларів", - говорить директор інвестиційно-девелоперської компанії Global Solutions Сергій Тумасов.
На першому місці рейтингу, як і рік тому, розташувалося Монако. Один квадратний метр житлової площі в цьому місті коштує 46,7 тисячі доларів. Таку високу ціну працівники Global property guide пояснюють нестачею вільних земель у Монте-Карло і високою інвестиційною привабливістю регіону у зв'язку з пільговим оподатковуванням для іноземців.
У два рази дешевше обійдеться квартира в столиці Великобританії - Лондоні, що зайняв друге місце. Тут за квадратний метр просять близько 24 тисяч доларів. На третьому місці - Москва. У столиці Росії в центрі квадратний метр коштує позахмарні 16,7 тисячі доларів. Цікаво, що в топ-10 потрапило відразу чотири азіатські міста: Гонконг (4-е місце), Токіо (5-е місце), Мумбаї (8-е місце) і Сингапур (9-е місце). "Економіка азіатського регіону, незважаючи на світову фінансову кризу, перебуває на підйомі", - коментує аналітик девелоперської компанії South Estate Петро Марковецький.
Замикають список найдорожчих міст столиця Еквадору Кіто і єгипетський Каїр.
Найдорожчим містом США прогнозовано став Нью-Йорк (6-е місце). Аналітики говорять: у тому, що в список тридцяти найдорожчих міст світу потрапив лише один американський мегаполіс, немає нічого дивного. "Уже два роки вартість нерухомості в Штатах незмінно падає, тому навіть середня ціна 15 тисяч доларів за квадратний метр у Нью-Йорку є завищеною", - відзначає Марковецький.
Олексій Мужчина
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас