Бернанке впевнений, що дії ФРС йдуть на користь економіці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке впевнений, що дії ФРС йдуть на користь економіці США

Казна та Політика
453
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке впевнений, що надзвичайні програми допомоги кредитному та банківському сектору, незважаючи на численність негативних економічних новин, приносять свої плоди. "Ми вважаємо, що ці програми приносять гарні результати", - цитує Reuters звернення Бернаке до фінансового комітету Палати представників.
Виступаючи перед законодавцями, Бернанке відстоював позицію ФРС, яка, на думку законодавців, у спробі вивести країну їх економічної депресії, ввела занадто багато кредитних програм і наводнила фінансові ринки грішми.
Бернанке відповів, що рішучі дії ФРС і центробанків інших країн допомогли знизити ставки міжбанківського кредитування та частково вирішили проблеми з ліквідністю до кінця 2008 року.
Законодавці також висловили занепокоєння тими надзвичайними заходами, до яких вдалася ФРС. "Забігаючи вперед... мені не видасться нормальним, що в нашій демократичній країні ФРС має таку владу при практично повній відсутності обмежень", - сказав голова комітету Барні Франк. Голова ФРС визнав, що його відомство вдалося до надзвичайних заходів, які не використовувалися з 1930-х років і пообіцяв згорнути ці програми в міру поліпшення ситуації.
Бернанке також визнав, що збільшення коштів на балансі ФРС може збільшити ризик інфляції в економіці, якщо центробанк не скасує заходи щодо збільшення ліквідності після відновлення економіки. Чиновники пильно стежать за цим, щоб мінімізувати ризик, сказав він. "Це одна з основних речей, на які ми звертаємо увагу на засіданнях", - відповів Бернанке. "Ми прагнемо бути впевнені в тому, що в потрібний момент ми зможемо запобігти інфляції". Бернанке також пообіцяв, що ФРС найближчим часом надасть більше інформації про баланси центробанку і кредитну політику. Із середини минулого року обсяг коштів на балансі ФРС виріс більш ніж у два рази до $1,8 трлн.
У вівторок ФРС оголосила, що програма допомоги споживчому кредитуванню була збільшена з $200 млрд. до $1 трлн. у рамках плану порятунку банківської сфери.
Бернанке повідомив комітету, що 95% коштів, або $1,9 трлн., виданих ФРС у кредит, "перебувають у безпеці". Решта 5% вкладені в підтримку банку Bear Stearns і страхової компанії American International Group і перебувають "під трохи більшим ризиком", однак, імовірність того, що ФРС зазнає втрат, дуже низька.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас