Фондові індекси Азії знижуються на заяві президента США про "повномасштабну кризу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії знижуються на заяві президента США про "повномасштабну кризу"

Фондовий ринок
176
Фондові індекси Азії знижуються у вівторок на заяві американського президента Барака Обами про те, що США переживають "повномасштабну кризу". Акції енергетичних компаній дорожчають після того, як нафта подешевшала майже до мінімуму за 3 тижні, повідомило агентство Bloomberg.
Обама виступив на прес-конференції після того, як Сенат США провів процедурне голосування по програмі стимулювання економіки, завершивши підготовку до вирішального голосування, яке, як очікується, пройде у вівторок. Якщо Сенат ухвалить закон, то дві палати слідом за цим повинні будуть провести переговори про узгодження єдиного тексту документа.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що відслідковує ситуацію на 14 ринках, опустився на 0,4% - до 82,94 пункту. З початку року показник втратив 7,4%. Японський Nikkei 225 знизився у вівторок на 0,2%, австралійський S&P/ASX 200 - на 1%, китайський Shanghai Composite відступив на 0,4%.
Ф'ючерс на індекс S&P 500 знижується вранці у вівторок на 1,4%.
"Буде потрібно багато грошей і часу, щоб американська економіка відновилася з поточного депресійного стану, - вважає управляючий директор LGT Investment Management Ltd. у Гонконзі Бен Педлі. - Зниження витрат, безумовно, допоможе компаніям, але не створить попит на їхню продукцію".
Нафта подешевшала на торгах у понеділок у Нью-Йорку на 1,5% - до $39,56, що є мінімальною ціною на закриття сесії з 20 січня. З ранку у вівторок ціна нафти збільшилася на 0,3% - до $39,68.
Котирування цінних паперів третьої за величиною енергетичної компанії Японії Chubu Electric Power Co. піднялися на 0,6% на очікуваннях подальшого зниження вартості палива. Вартість акцій японського монополіста в сфері енергопостачання на острові Кюсю Kyushu Electric Power Co. збільшилася на 1,1%.
Підіндекс добувних компаній у рамках MSCI Asia Pacific опустився на 1,4% після того, як мідь подешевшала на торгах у Нью-Йорку в понеділок на 1%, а золото - на 2,4%.
Ціна паперів провідного гірничодобувного концерну світу ВНР Billiton Ltd. знизилася на 0,8%, третя за величиною компанія галузі Rio Tinto Ltd. втратила 1,8% вартості акцій.
Курс акцій найбільшого виробника нержавіючої сталі в Азії Posco опустився на 1,3%.
Цінні папери третьої за величиною автомобільної компанії Японії Nissan Motor Co. подорожчали на 6,9% на тлі зробленої днем раніше заяви про скорочення 20 тис. робочих місць, щоб відновити прибутковість.
Котирування акцій найбільшої фінансової компанії Японії, яка не є банком, Orix Corp. звалилися на 10% після зниження прогнозу прибутку на 86%.
Папери південнокорейського виробника електроніки Samsung Electronics подешевшали на 1,7% на очікуваннях подальшого скорочення попиту у США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас