Більшість азіатських ринків ростуть на очікуваннях реалізації програми стимулювання в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських ринків ростуть на очікуваннях реалізації програми стимулювання в США

Фондовий ринок
75
Більшість фондових індексів країн АТР підвищуються в понеділок на очікуваннях, що США в найближчий час приступлять до реалізації програми відновлення фінансової системи та стимулювання економічного росту, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс MSCI Asia Pacific, що відслідковує ситуацію на 14 ринках, здійнявся в понеділок на 0,4% - до 83,73 пункту. Зросатння зафіксований на більшості фондових площадок регіону, крім Південної Кореї, Нової Зеландії, Сінгапуру та Індонезії. Японський Nikkei 225 додав 0,5%, гонконгський Hang Seng - 0,7%, австралійський S&P/ASX 200 - 1,1%.
Лідерами росту є компанії, які виготовляють побутову електроніку та споживчі товари, а також видобувні підприємства.
Ф'ючерси на індекс S&P 500 знижуються ранком у понеділок на 1%.
"Ринкові настрої стали трохи більш позитивнішими в надії, що урядова програма стимулювання відновить зростання. Однак найгірше ще не позаду, і ми побачимо скорочення прибутків", - говорить головний інвестиційний директор MEAG Hong Kong Ltd. Джон До.
Американський Сенат проведе ключове процедурне голосування для затвердження виправлень до програми підтримки економіки, який був скорочений до $780 млрд, у понеділок. Остаточне голосування щодо самого законопроекту, можливо, відбудеться 10 лютого.
Розвинені країни вже вступили в депресію, заявив на вихідні глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан.
Вартість акцій найбільшого виробника автомобілів у світі Toyota Motor Corp. збільшилася на 3,9%, незважаючи на те, що 6 лютого компанія збільшила розмір збитку, очікуваного за підсумками фінансового року, що завершується 31 березня. Курс цінних паперів Honda Motor Co. здійнявся на 2,4%.
Папери Canon Inc. подорожчали на 2,5%.
Найбільший виробник промислових роботів у світі Fanuc Ltd. додав 5,7% вартості акцій на більш сильних статданних, ніж очікувалося. Кабінет міністрів Японії оголосив у понеділок про скорочення замовлень на промвиробництво в грудні на 1,7% у порівнянні з листопадом. Прогнозувалося зниження показника на 8,6%.
Вартість акцій гірничодобувних компаній підвищується на тлі збільшення цін на кольорові метали.
Курс акцій найбільшого гірничодобувного концерну світу BHP Billiton Ltd. здійнявся на 3,9%.
Ціна паперів Rio Tinto підскочила на 5,6%. Увесь минулий тиждень компанія вела переговори з Aluminum Corp. of China про залучення додаткових коштів.
Котирування акцій найбільшого брокера Японії Nomura Holdings Inc. звалилися на 14% на заяві про продаж акцій для залучення нового капіталу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас