ПФТС - відсутність тренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС - відсутність тренду

Фондовий ринок
199
Український фондовий індекс у п'ятницю продовжив падіння, незважаючи на зростання світових ринків. Індекс ПФТС знизився на 1%, а капіталізація ринку - на 0,48%.
Сьогодні на ПФТС була мінімальна кількість технічних угод, що призвело до скорочення обсягу транзакцій до 934 тис. грн. Розпродажу піддалися акції банків - капіталізація Укрсоцбанка та банку Аваль скоротилася на 25,9% й 28% відповідно.
Негативну динаміку показали акції Маріупольського МК ім. Ілліча. У той же час, зростання акцій Азовсталі, Алчевського металургійного комбінату і Західенерго змогли частково згладити динаміку індексу.
На ринку, мабуть, немає певного тренда, і це триває вже другий день поспіль. Частина активів продається - сьогодні це акції фінансових компаній.
Причиною падіння міг стати просто вихід інвесторів з позиції. Обсягу 161 тис. грн. (Укрсоцбанк) цілком могло вистачити для того, щоб обвалити ринок - бажаючих купити акції банків зараз небагато. Частина активів, навпаки, демонструє зростання.
На валютному ринку курс гривні продовжив зниження, незважаючи на вихід НБУ на ринок з інтервенціями.
На валютний ринок зараз натискає можливість скасування другого траншу кредиту МВФ, а також небажання уряду переглянути видаткову частину бюджету. Курс національної валюти знизився до 8,22 грн. за долар.
Олег Неплях
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас