Експерти: Відновлення валют emerging markets було надмірним, курси знизяться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Відновлення валют emerging markets було надмірним, курси знизяться

Валюта
2983
Відновлення курсів валют країн emerging markets було надмірним, враховуючи похмурі прогнози динаміки світового ВВП, і курси валют, швидше за все, знизяться в найближчому майбутньому, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прогноз Brown Brothers Harriman & Co.
"Ринки неодноразово за минулий рік підходили до emerging markets із зайвим оптимізмом, у той час як недавні жахливі економічні дані підтверджують, що 2009 рік буде непростим, - говориться в доповіді групи аналітиків Brown Brothers Harriman на чолі з Марком Чандлером. - Неприйняття ризику, імовірно, залишиться високим протягом майбутніх місяців, і умови навряд чи будуть сприятливими для інвестування в emerging markets у першому півріччі".
Валюти азіатських країн (крім Японії) подорожчали на цьому тижні на тлі зусиль урядів регіону з відновлення економіки.
Малайзія готує "радикальні заходи відновлення економіки", заявив у п'ятницю уряд країни.
ЦБ Індонезії на цьому тижні знизив процентні ставки третій місяць підряд.
Тайвань введе податкові пільги і запропонує нові субсидії, щоб переманити інвесторів з Китаю.
Найкращий результат в Азії показав за п'ятницю і тиждень філіппінський песо - зростання до долара на 0,5%. Оптимізм філіппінців викликаний очікуваними заходами відновлення фінсектора в США.
Китайський юань дорожчає на заяві уряду про бажання зберегти стабільність валюти, щоб знизити вплив світової фінансової кризи на економіку Китаю.
Нацвалюти Бразилії, Аргентини, Чилі подорожчали за тиждень до долара на 0,2-0,5% на очікуваннях відновлення фінансової системи в США та у зв'язку зі зростанням цін на сировину, яка становить до двох третин експорту цих країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас