АУБ заявляє про необхідність збільшення капіталу 17 найбільшими банками на 25 млрд. гривень за результатами ініційованої НБУ діагностики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ заявляє про необхідність збільшення капіталу 17 найбільшими банками на 25 млрд. гривень за результатами ініційованої НБУ діагностики

Кредит&Депозит
708
Асоціація українських банків заявляє про необхідність збільшення капіталу 17-ма найбільшими банками на 25 млрд. гривень за результатами діагностичного обстеження, проведеного в грудні 2008 - січні 2009 року з ініціативи Національного банку.
Про це журналістам повідомив президент АУБ Олександр Сугоняко.
"У цілому (приємно) здивований Міжнародний валютний фонд разом з Національним банком. Вони розраховували, що недостача капіталу по першим 17 банкам буде понад 50 млрд. гривень, виявилося, що 25 млрд. досить для того, щоб зняти всі проблеми щодо банків", - сказав він.
Сугоняко також зазначив, що вимоги Національного банку до нормативів вищі й твердіші, ніж на Заході.
У банках першої групи - 17 банків - сконцентровано 66% активних операцій банківської системи.
Діагностика банків здійснювалася шляхом проведення аудиту із залученням міжнародних експертів.
Як повідомляло агентство, раніше НБУ заявив, що вважає задовільними результати діагностичного обстеження 17 найбільших банків.
Дана діагностика була проведена в період з 15 грудня 2008 - 5 січня 2009 для виявлення можливих втрат капіталу.
Постановою №413 від 4 грудня НБУ вимагав від банків наростити капіталізацію або об'єднуватися у разі нездатності власників фінустанов збільшити їх капітал.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас